de site doet het eindelijk!!!! - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van catharina Boxhoorn - WaarBenJij.nu de site doet het eindelijk!!!! - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van catharina Boxhoorn - WaarBenJij.nu

de site doet het eindelijk!!!!

Door: catharina

Blijf op de hoogte en volg catharina

23 Mei 2006 | Zuid-Afrika, Pretoria

Hallo hallo allemaal
Hoe is het daar, ik ben een beetje jalours op jullie aan het worden geloof ik, want ik hoor dat het daar ontzettend warm is. En hier is het koud hahaha… nee hoor niet heel koud. Maar alle huizen zijn hier ingesteld op zomer en er zijn dus geen verwarmings in de huizen en s’nachts is het echt koud ong 5 graden, en dan s’middags is het wel warm, ongeveer 20 graden of warmer, maar goed de huizen worden natuurlijk niet zo snel opgewarmd, dus in huis is het dan koud. En de mensen hier zitten echt kou te leiden, en staan verbaasd over de toch nog dunnen kleding die wij dragen.
Voor de rest gaat het goed hoor! Ik heb deze week 3 dagen op de groep gewerkt, op Vrijdag zijn we altijd vrij, dus vanochtend zijn we na supervisie naar Pretoria gereden. En daar ben ik dus nu. Eigenlijk hadden we 4 dagen willen werken deze week, maar Maandag zouden we om 10:00 uur een afspraak hebben, maar dat werd Dinsdag half 3 ahum zo gaat het dus in Zuid-Afrika. Dat was wel vervelend want we zijn hier ook bezig met ons afstudeerproject en die schiet niet echt op, maar goed het zij zo, en komt vast goed!
Ohja ik zal nog even vertellen over het project wat wij aan het doen zijn. Zoals jullie weten werken we in een huis waar ongeveer 90 kinderen wonen. Deze kinderen wonen hier om verschillende redenen. Een aantal omdat ze wees zijn, een aantal omdat ze “verstoten” zijn, ook een aantal omdat ze anders op straat zouden wonen, of in slechte omstandigheden.
Maar goed, deze kinderen kunnen hier dus niet altijd blijven wonen, en ze proberen dus om de kinderen, na opvang binnen 2 jaar weer terug bij (als ze familie hebben) familie te plaatsen. Dit wordt geprobeerd, maar lukt niet zo goed, omdat de methode niet aanslaat en er gewoon erg weinig tijd voor is. Joanne en ik doen dus een project om een methode te ontwikkelen, die wel aanslaat zodat de kinderen weer terug kunnen naar familie. We zijn nu in de laatste week van ons vooronderzoek, dit is om de projectopdracht duidelijk te krijgen, en volgende week beginnen we met een onderzoek, om te kijken wat mogelijkheden zijn. En dan in September gaan we aan de hand van de resultaten van het onderzoek een methode ontwikkelen.
Nou met het project gaat alles niet zo snel, omdat we geen computer hebben om verslagen te maken, en omdat de afspraken dus niet zo zijn als we willen, maar goed, als we morgen hard werken dan lukt het nog wel om op planning te zijn. Dusja… alles komt vast goed.
Met mijn stage op de groep gaat het erg goed, en is het erg leuk. Ik heb erg leuk contact met de kinderen, en geode gesprekken. De kinderen zijn niet echt gewend dat de auntie’s met hun bezig zijn, en op deze manier is het ook makkelijk voor de auntie’s om hun plaats te bepalen dat ze boven hen staan. Dus ja… het is wel moeilijk om toch met hun bezig te zijn, een spel te spelen en een boek te lezen, en duidelijk te maken dat ik wel hun auntie ben, maar toch lijkt dat nog aardig te lukken dus dat is fijn. En ik kan ook vaak boeken lenen met verhalen uit de bijbel, en het is dan echt heel gaaf om met hun ook die boeken te lezen, en aan de hand daarvan over God te praten. Juist voor deze kinderen, met zo’n uitzichtloze situatie vind ik het echt fijn om ook hun over God te vertellen, en zo hun ook een perspectief mee te geven, i.p.v alleen hun lichamelijke verzorging te geven. Met 1 jongen lees ik nu bijna elke avond individueel een boek, dit is een stille jongen maar toch is het me gelukt om hem mij een boek voor te laten lezen, en dat vertrouwen aan hem te geven, dus dat is echt leuk!
Ja… ik ben blij dat ik hier ben! En ik merk ook dat God dit wil, en me deze taak heeft gegeven, en ook deze kinderen meer bekend te maken met Gods liefde.
Nou lieve mensen, dit was het weer, heel erg bedankt voor jullie berichtjes en gebed, en ook Gods zegen toegewenst bij alles.
Heel veel liefs van Catharina
ohja... er staan ook wat nieuwe foto's bij geloof ik!!!

• 23 Mei 2006 - 10:04

Anja:

Hey nichie!!!
    Tof je verhaal te lezen. Had het natuurlijk allang op de mail gehad, maar goed altijd leuk om op je site te kunnen hè:D Vind het echt super dat je het daar naar je zin hebt. Misschien heb je al van je ouders gehoord dat ik een foto boek voor opa maak van de hele familie. Komt misschien een foto in van jou in Afrika (als dat mag van jou natuurlijk). Voor de rest gaat het hier heel goed hoor. Stuur je via hotmail nog wel ff een mailtje! Groetjes van hier iig! Dikke kus!!!! Anja

• 23 Mei 2006 - 10:09

Wynold:

Heel gaaf Auntie.

Ik geloof dat je op je plaats bent en de zegen van God mag je ook daar ontvangen. Hij houdt van je. Dank Hem daar maar voor.

Liefs Wynold Otto

• 23 Mei 2006 - 12:31

Nieneke:

Hoi Catharina!

Ik ben ook je berichtjes maar eens wezen lezen. Ik had alleen de eerste nog maar gelezen. Fijn dat het goed gaat met jullie. Van wie krijg je eigenlijk supervisie? Jeroen wou je ook nog wat vragen, maar ik wist even niet naar welk adres ik moest mailen. Ik doe dat ook niet zo vaak als jullie, kost me iets meer tijd, maar het komt vanzelf. Liefs Nienke

• 23 Mei 2006 - 13:48

Renze:

Hey, leuk verhaal! Sterkte er verder mee.

• 23 Mei 2006 - 14:36

Broeder Y:

Een eerste reactie van je andere broeder. Goed om te lezen en te zien dat het zo goed gaat. Tja, de Nederlandse waardering voor stiptheid is in andere zuidelijke culturen niet zo hoog. Ze zullen daar iets relaxter mee omgaan.
    Mooi om te lezen dat je daar Gods aanwezigheid ervaart in je leven. En dat dit ook goede vruchten oplevert.
    Ik wens je veel kracht en Gods zegen toe in de komende periode.
    En... ik blijf je volgen!

• 23 Mei 2006 - 17:05

Anneke:

Hey Catharina! Leuk je verhaal te lezen. Balen dat je geen pc hebt, joh! Maar je geniet wel, lees ik, mooizo ;) Fijn dat je mag merken dat God je helpt! Suc6 met alles daar in SA!
    Groetjes Anneke

• 23 Mei 2006 - 18:18

Marije:

HE Kat,
    Leuk om je verhaal weer te lezen! Tof om te lezen dat het goed gaat op stage en je ontspannen met de kids om kan gaan, maar ook gezag hebt! Veel sterkte met julie project! Voor alles is een tijd!
    Liefs Marije

• 23 Mei 2006 - 18:48

Mieneke:

heej catharina,
    kan jij mij vertellen hoe die jongen heet? ik ben erg benieuwd. leuk om te horen dat je het zo leuk vindt! doegg

• 23 Mei 2006 - 19:55

Pim:

Hoi meissie Pim vraagt zich af of je al olifanten hebt gezien en apen met blote billen "want die zitten toch in zuid Afrika?"En je moet oppassen voor leeuwen en krokodillen want die bijten!
    Veel liefs en een dikke kus van Pim en Eline

• 24 Mei 2006 - 06:31

Jaap:

Hey, het klinkt alsof je het daar naar je zin hebt. Mooi zo!
    Heb je/jullie al enig idee in welke richting je de "nieuwe methode" moet zoeken?
    Succes er in elk geval mee!

• 24 Mei 2006 - 07:24

Gerdien:

fijn dat je het zo naar je zin hebt. ik heb je nog iets moois te vertellen:... ik ga 4 juni belijdenis doen in de kerk in drachten. wel jammer dat je er dasn niet bij kan zijn. maar ik hoop nog dan persoonlijk wat van je te horen. dikke kus en veel plezier je nichtje gerdien

• 26 Mei 2006 - 09:29

Bro X:

Wat een verhalen weer, tof hoor, ook die foto's!! Ist daar altijd zo mooi weer ... Nederland is ook best mooi hoor. Leuk dat je site het weer doet iig! Sterkte met de planning verder, samen met God komt het idd vast goed!

• 27 Mei 2006 - 12:45

Tineke:

Hi nichie,

Leuk om je verhalen zo uitgebreid te kunnen lezen. Blij dat het zo goed gaat! Houen zo! Dikke knuffel van Jouke en mij.