hoi hoi - Reisverslag uit Peking, China van catharina Boxhoorn - WaarBenJij.nu hoi hoi - Reisverslag uit Peking, China van catharina Boxhoorn - WaarBenJij.nu

hoi hoi

Door: catharina

Blijf op de hoogte en volg catharina

09 Februari 2008 | China, Peking

Hallo allemaal,

Alles goed daar? Jullie ook met een goed gevoel het nieuwe jaar ingegaan... het jaar van de rat. Ohnee dat jaar is er niet in het normale Nederland. Nouja... hier dus wel 6 februari. Dat is hier echt een heel groot gebeuren.
Oud jaar avond gaan in een gezin alle mensen om de tafel staan, met eten op tafel, en mogen eerst de voorvaders gaan eten. Na een bepaalde tijd, wordt het eten weggehaald en mogen de mensen zelf gaan eten. In de weken daarna wordt het hele land afgereisd naar de familie. Hiervoor is ook nog een volgorde, eerst naar de familie van de man, en daarna naar die van de vrouw; en dat ook nog in volgorde. Hoe weet ik ook allemaal niet precies... maar goed voor het idee, weten jullie ook wat. Die twee weken daarvoor wordt er dus eten ingekocht om maar genoeg te hebben voor die twee weken.
Nou... bedenk het maar, eten op voorraad voor 2 weken, en vervolgens gaat heel Nederland op reis.

Aangezien het weer ook niet heel normaal was, kwamen wij dus ook aan in een hectische tijd. Bussen die niet rijden, en die wel rijden staan vast. Winkels die overvol zijn, voor de normale boodschappen, en nog extra omdat dikke jassen en pyama's ook niet thuis op voorraad liggen. Bij ons in het huis was er ook geen stromend water, de waterleidingen waren gesprongen.... Gelukkig zijn oudjaars ochtend alle waterleidingen gerepareerd en konden we weer thuis wassen en de toilet doorspoelen. :-)

Het oud en nieuw is ondertussen geweest, met veel knallen. S'nachts zijn we de berg opgegaan, en hebben de stad zo kunnen zien. Een stad van 23 miljoen inwoners, en als wij boven op de berg stonden, konden we alle kanten op kijken en de stad zijn liggen. Toch bijzonder en mooi die lichten en dat vuurwerk.

Nou voor de rest gaat het goed hier. We hebben ondertussen redelijk onze draai gevonden. Ook weten we hoe de bussen rijden, of niet rijden. Neehoor, dat gaat redelijk, behalve dat we boven aan de berg staan te wachten op de bus, en blijkt dat die niet naar boven rijdt doordat het weer slecht was. Nouja... dan lopen we maar naar beneden en vermaken we ons met het verkeer. Erg leuk, ik zal nog een keer proberen een foto op de site te zetten met daarop een bord waarop staat 'verboden te toeteren', niet dat ernaar geluisterd wordt, maar het idee is wel leuk.

Maria en ik hebben in de voorbereidingstijd ook gevraagd of we iets in de organisatie konden betekenen, mbt tot het beleid en de werkwijzen. Daar werdt toen heel positief op gereageerd, en we zijn daar nu ook al druk mee bezig geweest.

Voor de rest zijn er hier nog meer mogelijkheden voor verschillende werkzaamheden waar we veel zin in hebben, maar ook wel met moeiten kunnen zijn. We willen ook vragen dat jullie daarbij aan ons willen denken.

Nou dat was het alweer. Bedankt voor alle berichtjes de vorige keer. Leuk om zoveel van jullie te horen, en me ondersteund te weten. IkHet rekeningnummer waarom je financiele steun gestort kan worden is 7293807, op naam van A. Boxhoorn te Zalk. wil je dan in het onderwerp duidelijk maken dat het voor mij is.

Het adres waar eventuele kaarten ofzo naar toe kunnen worden gestuurd, kan ook gevraagd worden aan mijn ouders, of anders ff een mailtje sturen naar mijn emailadres: catharina_ikke@hotmail.com, dan zal ik zorgen dat je het adres in chinese karakters ontvangt.

heel veel groetjes van mij uit China

• 09 Februari 2008 - 12:04

Joukeline:

Nou de beste wensen voor het nieuwejaar!
    Liefs; Jouke

• 09 Februari 2008 - 12:50

Janneke:

nou, nou, dat is ook wat.
    2 keer oud en nieuw wat ben jij een bofferd. maar het is natuurlijk wel leuk
    nog veel succes en het beste voor het nieuwe jaar:P

• 09 Februari 2008 - 13:01

Martijn:

Hopelijk was het een mooie jaarwisseling, waarschijnlijk wel raar dat je in 1 jaar tijd twee keer nieuwjaar viert!!!

Veel plezier daar nog!!!!

Martijn van Dijk

• 09 Februari 2008 - 14:11

Marije:

He Katje,
    Leuk om je weer eens echt te spreken! Beter! Geniet daar van alles, en veel succes met werken en de SD k. . Denk nog maar aan het scheerschuim, watten, wol en ander voelmateriaal.
    Leuk hoor, al dat vuurwerk, raar verkeer enzo, good luck.

Gr Marije

• 09 Februari 2008 - 14:27

Pitbulljay:

hey
    leuke foto's man.

• 09 Februari 2008 - 14:30

Jay:

veel suc6 daar zo cat, leuk dat ik je nog een keer mag zien.

• 09 Februari 2008 - 15:21

Jaap:

ahhh..écht chinees vuurwerk ;)
    gesprongen waterleidingen
    goed geregeld openbaar vervoer...

allemaal naar China, zeg ik!!! :p

mooi is dat trouwens: bijdragen zijn welkom, maar verder geen lastige vragen stellen...goed geregeld!! ;)

succes met alles daar!
    Jaap

• 09 Februari 2008 - 15:39

Rianne:

Een gelukkig nieuwjaar saampjes! Geniet ervan! Enne...wat betreft het beleid en dergelijke: doe je best! Laat zien dat je hier in Nederland een goede opleiding hebt gevolgd :P! Haha!
    Liefs, ook aan Maria,
    Rianne

• 09 Februari 2008 - 18:18

Klaaske:

he zussie,
    weetje wat mij nu echt lol lijkt?!
    om een stad met 23 miljoen mensen daarvan hun vuurwerk kan zien.
    Wij denken al: bij zwolle wordt echt vet veel vuurwerk afgestoken maar daar zo in jullie stad zijn het er 23 miljoen mensen.
    nou daar nog veel suc6 he en veel plezier.
    groetjes+-xxx-+een dikke knuffel
    klaaskeS

• 09 Februari 2008 - 18:54

Corneel:

Hee Catharina, nog gelukkig nieuw jaar! Mooi dat er ook wat inspraak in de organisatie is. Dan betekenen jullie ook wat voor de langere termijn, en niet alleen voor de periode dat jullie aanwezig zijn daar. Maaru, niet ál te hoog van de toren blazen hè ;-)
    Mag ik wel de vraag stellen of jullie nog een sneeuwballen gevecht hebben gehouden, of is dat ook verboden? :-P
    Groeten!

• 11 Februari 2008 - 07:58

Papa:

We zijn altijd weer blij met goede berichten en wensen jullie kracht bij het werk.Groetjes ook aan maria wiens side ik ok wel eens wilde bekijken.
    papa

• 11 Februari 2008 - 10:36

Fam. W. Brinkman:

Catharina
    Mag het jou daar goed gaan en veel sterkte met je taak.
    gr. fam. W. Brinkman

• 11 Februari 2008 - 13:05

Lev:

Heey Cathy!

Gaaf hoor, die verhalen van jou! China is toch echt een andere wereld he, met van die andere gebruiken. kHoop dat je chinees een beetje vordert, daarover hoor ik je nog niet zoveel, in welke taal communiceer je nu voornamelijk? Dank je wel voor je mailtje trouwens, alles gaat prima hoor! Zorg goed voor jezelf, laat je gedachten niet censureren (behalve door Een!).
    Liefs

• 11 Februari 2008 - 13:18

Renze:

Fijn om te horen dat het goed gaat daar in China. Veel succes met je taken die je moet doen.

• 12 Februari 2008 - 10:35

Karlien:

Nog goede voornemens gemaakt? :P
    lijkt me een mooie gezicht, al dat vuurwerk vanaf een berg bekijken! :D
    Heel veel sterkte bij jullie werk, ook bij de moeilijke dingen ;)

liefss

• 14 Februari 2008 - 11:08

Catje Herself :-):

hey mensen...
    thanx voor de berichtjes. Erg leuk. Ennee... we hebben geen sneeuwballen gegooid, er is nl geen sneeuw.
    De groetjes. van mij

• 18 Februari 2008 - 11:07

Marlie:

Gelukkig nieuwjaar!!! :D

Leuk zeg, al jouw verhalen! Ik ben samen met Lie en een klasgenoot bezig met een verslag over China.. Best leuk om dan jouw verhalen er over te horen! :)
    Veel plezier nog daar, geniet ervan! En ontzettend veel succes in het verreweg..

Liefs, Marlie

• 21 Februari 2008 - 21:44

Rienk:

Hee catje..

nog de beste wensen al ben ik een beetje laat:$ Wat leuk dat jullie ook echt iets in de organisatie kunnen betekenen!

gr Rienk

• 26 Februari 2008 - 19:55

Alien:

Hoi meisjes,
    How's life in China?
    Leuk om jullie website te lezen en te bekijken. Net of ik ook even in China ben.Heel veel succes met alles. Hier in Nederland regent het momenteel en in het weekend gaat het stormen. Geen weer dus om heimwee van te krijgen.
    Hartelijke Groeten uit Hasselt van Alien
    (kennis van Maria)

• 27 Februari 2008 - 11:07

Ina:

Hoi Catherina,

Eindelijk tijd, eens goed op je site te neuzen. Leuk om je verhalen te lezen en foto's te bekijken. Krijgen wij let./fig. een beetje beeld bij China. Heel veel succes gewenst met je werk aldaar. Hoop snel weer wat nieuws te lezen, want het is alweer even geleden dat je voor het laatst geschreven hebt.

Gr. Ina

• 28 Februari 2008 - 18:48

Janneke:

heey catje..
    leuke foto`s en leuke filmpjes hoor!!
    en nog veel succes in china!
    groeten janneke