Mijn verhaal
Door: catharina
Blijf op de hoogte en volg catharina
22 April 2008 | China, Peking
Even denken, zaterdag zijn we dus gevlogen, en dat heb ik toen nog op m'n site gezet. Het leuke was, dat onze collega's ook nog net 1 nachtje in Beijing zouden zijn, en die hebben we toen ook nog gezellig een avond gesproken. Zij wisten niet dat wij er waren, dus toen zij binnen kwamen lopen in de gezamelijke ruimte keken ze of ze 'ze zagen vliegen' maar goed wij hadden alleen gevlogen en zaten daar rustig te genieten van hun verraste blik. Kortom we hebben nog een erg fijne avond samen gehad, lekker bijgekletst, want we hadden elkaar al een week niet gezien en het erg gezellig gehad.
Nou zondag hebben we lekker rustig aangedaan. Lekker naar een park en gewoon wat geaklimatiseerd in Beijing.
Maandag zijn we maar op de fiets gestapt om onze visum te gaan aanvragen. In Beijing zijn erg grote wegen en nog grotere afstanden. Aangezien je een bus kan nemen, maar de aankomst plaatsen erbij staan in het chinees, en een taxi, maar die willen graag buitenlanders afzetten; was een fiets het meest gewenste vervoermiddel. Nou het ging ook erg goed, verder dan gedacht, maar na een uur fietsen en veel vragen kwamen we toch waar we wezen moesten. Hierna moesten we weer terugfietsen natuurlijk, maar halverwege kwamen we een groot winkelcentrum tegen waar (merk)kleding voor spotprijzen wordt gekocht. Ik zeg bewust gekocht aangezien je hier flink af moet dingen. Maria en ik hebben 2 broeken gekocht voor 600 yuan. Dit is 60 euro, en ik denk dat de vraagprijs minstends het dubbele was. Uiteindelijk denk ik dat we het voor nog minder hadden kunnen doen, maar wij waren tevreden, zij waren tevreden, nou dan is het goed toch.
Oke... nouja... dat was met name maandag. Had ik trouwens al verteld dat we zaterdag gelijk heerlijk naar de Mac zijn geweest. Die is waar wij wonen niet, dus we moesten gelijk lekker westers voedsel hebben en we hebben daar dus genoten.
Nou Dinsdag zijn we naar de Verboden Stad geweest. Bijzonder om er te zijn, wat het precies is mogen jullie zelf opzoeken, ik zal heel even wat vertellen. Het is een stad waar de keizers altijd hebben geleeft, en het is ook echt een stad. We hebben er ongeveer een hele dag gelopen; het is echt heel erg groot. De keizers kregen elk jaar 1500 vrouwen, en die woonden daar dus ook allemaal nog! Samen met alle medewerkers en weet ik veel wie. Nou indrukwekkend dus, en zoals alles in China; groot.
Woensdag gingen we maar weer uitrusten. Lekker uitslapen, want van vakantie houden wordt je moe. Donderdag zijn we naar de chinese muur gegaan. Was eerst 130 kilometer rijden, om 6:30 dus vertrokken. En daarna 10 kilometer over de muur gelopen. Dit was echt heerlijk. Lekker in de natuur, tussen de bergen, en de muur was bijzonder. Echt bijzonder dat mensen dit kunnen maken, en dat ook al een redelijk tijdje terug. Toch heeft gewoon het in de natuur zijn, de bergen zien, en de kleine bloemetjes erop, toch ook wel erg veel schoonheid.
Mensen ik heb een idee, is jullie kopje thee al op. Nouja.. ik ga lekker eten, en de volgende keer vertel ik verder wat we hebben gedaan goed? Ohja... ik wil wel vertellen dat we weer heerlijk terug zijn, en daar er blij om zijn!
Heel veel groetjes en het beste gewenst! Catharina
21 April 2008 - 11:09
Arie En Gerrina:
He Catharina,
wat een ondernemingen neem je zeg. Leuk om te lezen wat je allemaal mee hebt gemaakt. Veel plezier daarnog en veel Sterkte met alles wat je doet.
ik moest de thee wel gauw opdrinken :)
Liefs Arie en Gerrina en een kusje van Anne Marit -
21 April 2008 - 11:13
Lev:
He, weer niet de eerste, en ik doe nog wel zo m'n best! Echt super gaaf, chinese muur, verboden stad ... van die plekkies waar je veel over hoort en leest, maar je meestal niet komt :S. Het leven is te kort, dat blijkt wel weer. Gaaf dat je zo geniet, ga zo door ;).
Liefs Lev -
21 April 2008 - 11:44
Peter:
Hey Catherina,
T was 55 euro voor die twee broeken ;)
Weet je zeker dat het echte merkkleding was? want ze willen je vast niet alleen door de prijs oplichten. ;)
succes verder in China!
PB -
21 April 2008 - 12:03
Marije:
He Catje,
Heerlijk zulke dagen! Leuk hoor dat jullie veel hebben kunnen zien.
Werkse nu weer,
gr Marije -
21 April 2008 - 13:51
Mama:
Catharina, ja hoor ik heb mijn kopje thee op. We zijn blij dat je weer op je plek bent, en dat je er weer een taak erbij gekregen hebt, waar we vanmorgen over gesproken hebben.
Veel succes. Mama -
21 April 2008 - 14:35
Joriene:
Hey!
Leuk om je site te lezen. Handig om een fiets te huren (dan ben je niet, zoals wij, 3 uur onderweg om ergens te komen ;-)).
Doe iedereen de groetjes en een dikke kus voor de 'kleine mensjes'. (Mis ze!)
Groetjes Joriene -
21 April 2008 - 16:04
Ronald:
1500 vrouwen? hoe kun je keizer van China worden? :p
fijne tijd! wanneer kom je terug dan? zaterdag voor mijn uitnodiging?
grtz! -
21 April 2008 - 17:48
Mw Koster:
Wat een avontuurlijk leven hebben jullie! En zoveel te bekijken, fijn dat het allemaal goed gaat!
Heel veel werk plezier toegewenst! -
21 April 2008 - 21:34
Roelof:
Dolle boel daar in China, 1500 vrouwen, zou de keizer die namen wel kunnen onthouden? btje apart...
nouja, jij bent iig weer veilig terug! goed om te horen, veel plezier daar! -
22 April 2008 - 14:18
Renze:
Kijk aan, klinkt super.
"Hou je taai" zou mijn moeder zeggen -
23 April 2008 - 09:15
Corneel:
Hee Catharina, wat een belevenissen. Mooi joh. En inderdaad fijn dat die spelen nog niet begonnen zijn, anders moesten jullie op straat slapen?
Wanneer komt deel 2?? :-)
Nu wel weer helemaal opgeladen voor een nieuwe periode daar? Veel zin? Sterkte in ieder geval!
Groeten -
23 April 2008 - 19:03
Mevr. Koning.:
Al lang van plan om je eens iets te laten horen, eindelijk dan!Fantastisch dat je zoveel bijzondere dingen daar beleeft! Ik vind het ook wel heel moedig van je hoor om naar zo'n bijzonder land te gaan. Ik vraag me steeds af hoe je je verstaanbaar maakt op straat, b.v. als je iets moet vragen of wat wilt weten. Maar ja, "Catharina zoekt altijd al de grenzen op. Ook vroeger al" zei je moeder tegen me. Maar al met al is het een hele belevenis, die je blik verruimt.
Nog een goede tijd daar toegewenst en wellicht tot mails.
J.Koning-Borst. -
24 April 2008 - 11:08
Corlinda:
hai Catharina
Super dat juliie je visum hebben!!!
Ik en Jorien missen china wel hoor.
Ik lees je blog met plezier en hou het in de gaate hoor haha.
Geef iedereen een dikke knuf van mij en een dikke zoen.
Groetjes corlinda
01 Juni 2008 - 14:44
Mevr Spanjer- Marga:
hallo catharina, ik probeer jou maar eens een berichtje te sturen. wat leuk dat je toch wat kan betekenen voor die mensen daar. Je doe op deze manier wel heel veel ervaring op en je ziet nog eens wat. Ik heb gelezen dat jij een poging Chinees wil spreken,het lijk mij een zeer moeilijke taal omdat zij geen letters hebben zoals wij maar tekens. Ik heb ook je foto's bekeken zij zijn leuk en ik zal ze ook aan Nanda laten zien. pas goed op je zelf en ik laat zeker weer wat van mij horen. groetjes mevr Spanjer- Marga -
02 Juni 2008 - 18:02
Pim (zelf):
hoi katrienaa hoe is in
china? is het leuk in
china en hoeveel graden is het daar. ik misje zo.
ik hoop dat het goed met je gaat. groetjes pim