nog anderhalve maand - Reisverslag uit Zalk, Nederland van catharina Boxhoorn - WaarBenJij.nu nog anderhalve maand - Reisverslag uit Zalk, Nederland van catharina Boxhoorn - WaarBenJij.nu

nog anderhalve maand

Door: catharina

Blijf op de hoogte en volg catharina

06 December 2007 | Nederland, Zalk

Na weer een tijdje laat ik maar weer eens wat van me horen. Al die mensen die vragen stellen enzo... nu krijg je het officieel (zwart op wit/ of andere kleur) te lezen.

Naast alle voorbereidingen van de feestdagen enzo... zijn Maria en ik ons ook aan het voor bereiden op 21 Januari wanneer we dus het land hopen uit te vliegen, om uiteindelijk in China aan te komen. Ik moet nog even uitrekenen hoelang de vliegreis is. M'n eerste idee was niet zo lang, aangezien het op 1 dag is, maar daarna bedacht ik dat er 6 uur verschil is tussen China en Nederland, dus dat moet ook meegerekend worden. We vliegen over Helsinki, maar daar hoeven we gelukkig niet heel lang te wachten, dus dat scheelt ook tijd.
Als we dan in Hong-Kong aankomen hopen we daar 5 dagen te blijven om een visum aan te vragen. We kunnen namelijk zonder visum naar Hong Kong vliegen, en het leek ons wel leuk om eerst even een flinke cultuurshock in Hong Kong te ondergaan voordat we aan het werk gaan.

Even denken, daarna hopen we verder te gaan met een boot en trein reis naar Guiyang. Er waren vragen waar Guiyang ligt. Ik heb nu een hele mooie kaart uitgezocht en die kun je vinden bij de volgende link http://www.johomaps.com/as/china/chinasouth.html helemaal links is dan Guiyang te vinden. Dan zul je zien dat Guiyang een beetje ten westen en zuiden van het midden van China ligt.
Aangezien China 239 keer zo groot is als Nederland, is het een beetje moeilijk om het echt heel gedetailleerd weer te geven. Het klimaat is daarom ook nogal wisselend, maar aangezien ik van de zomer houdt, is het daar een tropisch klimaat (warm dus) en in de zomer een regenseizoen (maar dan lig ik in Nederland weer aan het strand).

Nog wat andere nieuwtjes over mijn voorbereidingen.
2 weken geleden zijn Maria en ik naar de GGD geweest om vaccinaties te halen. Ik had geluk, en hoefde maar 1 prik. Voor Zuid-Afrika ben ik namelijk al lek-geprikt. Daarnaast moeten we nog anti-voedselvergiftegers halen (diarree-remmers). Het water in China is namelijk niet zo schoon als in Nederland, toch wassen ze daar gewoon het eten mee. Ondanks dat het eten voor ons wel op een hygienische manier wordt schoongemaakt, is een voedselvergiftiging niet uitgesloten. De vaccinaties zijn o.a. om te zorgen dat zo'n voedselvergiftiging niet dodelijk zal zijn.

Daarnaast ben ik ook bezig geweest met het bedenken of ik mensen wil vragen om mij te financieel te steunen. Na wat overleg is heb ik toch besloten om dit te doen. Aangezien het werk wat we doen vrijwillig is, dus we geen vergoeding ontvangen, zou ik het fijn vinden als jullie me kunnen helpen om deze tijd te kunnen financieren. Het rekeningnummer waarom je steun gestort kan worden is 7293807, op naam van A. Boxhoorn te Zalk. wil je dan in het onderwerp duidelijk maken dat het voor mij is.
Mijn vader zal deze rekening beheren, dit o.a. om de reden dat ik niet kan zien wie mij steunt, en ik zo geen scheve gezichten hoop te krijgen.

Nou dat was het weer voor deze keer.

Als er weer wat interessants te melden is, zal ik dat zeker doen!
De groetjes en veel plezier met alle feestdagen voor de boeg!
Catharina

• 06 December 2007 - 13:55

Mw. Koster:

Ha Catharina, weer een stapje dichterbij je einddoel: de grote reis naar China. Succes met de verdere voorbereidingen! En dank voor de landkaart.

• 06 December 2007 - 15:00

Rianne:

Hoihoi!
    Via Maria ben ik al helemaal op de hoogte :), maar leuk dat je iig de site weer bijhoudt! Heel leuk!
    Heel veel plezier en succes met alle voorbereidingen die jullie nog moeten doen! En ook alvast fijne feestdagen!
    Liefs Rianne

• 06 December 2007 - 15:37

Marije:

He Katje,
    Leuk hoor dat het nu ook sneller dichtbij komt!! succes met werken en voorbereiden en met het kopen van de remmers...bij de kaart moet er een komma, af, dan doet hij het goed! Nu niet...

Gr Marije

• 06 December 2007 - 15:44

Elisabeth:

boe!

• 06 December 2007 - 17:34

Berkumpje:

Hey Catharina!
    Ik kreeg een mailtje hiernaar toe. Lang niet gesproken...naar China joh, wauw!
    Hoop dat alles goed met je is :)
    Petra

• 06 December 2007 - 18:56

Ruurd@shiva-design.n:

lieve katrientje,
    wat ben jij een ondernemend meidje zeg!! zo zie je maar waar zo'n stage op kinderzolder al niet goed voor is !!!
    als je straks in china bent zou je dan ff wat voor onze winkel kunnen shoppen??? :)
    heel veel succes met al je spannende ondernemingen, en keep it cool !!
    tot later, liefs, ruurd.

• 06 December 2007 - 20:59

Anja:

Hey nichie!

Lang niet gezien en lang niets van je gehoord! Dat je al zo snel weer gaat zeg. Heb je in de tijd dat je terug uit Afrika was nauwelijks gezien! Hier ondertussen alles goed hoor! Eigenlijk zou je nog es deze kant op moeten komen voor je gaat...ff bijkletsen!
    Nou ja, ik kan me voorstellen dat je weinig tijd meer hebt en dat t niet lukt, maar als je de gelegenheid hebt ben je van harte welkom bij ons in Dordt!

Succes iig nog!
    Je nicht

• 07 December 2007 - 08:43

C. Koster:

Nou nou, krijgen we 'officieel' weer wat van je te horen... :-P Gelukkig maar, ik vond het allemaal al zo officieus. Maar tof! Tkomt al dichterbij. Hoe staat het trouwens met je Chinees-cursus? Als we die kaart willen lezen mag je dat er wel bij geven volgens mij!

Succes ermee. Groeten!

• 07 December 2007 - 13:22

Made In China:

Eeeeej,

Vet gaaf, kinky, cool. Veel succes!

• 08 December 2007 - 13:31

Lianne:

Heee... Catharina:D!
    Leuk joh! Het duurt dan nog niet eens zo lang meer...;)

Spannend:D!! Heel erg veel succes en ook erg veel plezier!!

(K) Lianne

• 08 December 2007 - 19:50

Pa:

Zo zo we beginnen alweer vroegtijdig met de schriftelijke conversatie,maar ik wil wel weer meedoen en wens je alvast veel succes in het verre china

• 10 December 2007 - 12:50

Ronald:

Spannend! :) Volgende verhaal een stukje in het chinees? :p

• 27 December 2007 - 11:40

Diana:

Hoi Catharina, ook namens ons goede voorbereidingen en een fijne tijd in China. En dat je deze fijne tijd mag delen met alle mensen om je heen!
    Een heel bijzonder jaar toegewenst!

• 17 Januari 2008 - 17:46

Lev:

Whaaah, mijn zusje in China, onvoorstelbaar! Ga met God!

• 18 Januari 2008 - 19:39

Berlinde:

hoi cat..

Het is bijna zover, hoop dat je inmiddels al weer een beetje van de griep bent bij gekomen?
    hele goede reis alvast

groetjes berlinde

• 20 Januari 2008 - 11:30

Ciska:

Heey Cath,,

Thnx voor je mail over je site! Leuk dat we zo op de hoogte kunnen blijven!:d
    Hele goede reis morgen!! heel veel plezier en suc6!!

liefs Ciska

• 21 Januari 2008 - 11:35

Janneke:

heey catrientje hoest daar
    veilig aangekomen?
    ik hoop dat je het fijn vindt daar
    veel plezier en een dikke knuffel van
    je zusje janneke